Hoe kies je de juiste nagelsalon?

Ik heb voor jouw een aantal tips waar je op zou kunnen letten, bij het uitkiezen van een nagelstudio. Dit geld overigens niet alleen voor Assen of Drenthe, maar voor heel Nederland en daarbuiten.

  • check de reviews op google (spreken die je aan?)
  • hebben ze aandacht aan hun website gestoken (spreekt de manier van schrijven je aan? Staat er een stuk over hunzelf op? Wat is hun ervaring? Waar hebben ze een opleiding gevolgd?) 
  • kan je de salon en of de persoon erachter zelf op social media vinden? (Wat voel je als je hun social media door scrolt? resoneert dat goed met wie je bent…. je zit toch snel een uur tegenover de stylist
  • De keuze is reuze… zoek je iemand die een beetje van je leeftijd is? Of liever iemand die ook moeder is? In Assen heb je jonge nagelstylistes, in de 30, in de 40 en tegen de 60). Dat praat toch net even wat makkelijker 😉
  • Maar het belangrijkste: Hebben ze ook recente foto’s van hun werk erop staan? dus niet nog uit 2013 bijvoorbeeld… hoe actief zijn ze nog? Vind je de nagels mooi die ze maken? Ligt hun focus meer op lange nagels en veel bling bling? Of juist op de kortere natuurlijke nagels? Kan ze goed nail-art maken? Dat zijn vragen die je je als nagelklant prima kan stellen. wat wil jij voor nagels en look en zoek daar iemand bij, die dat ook tot een specialisme gemaakt heeft.
  • Hoe ziet de website eruit?  Ik hanteer het voorbeeld van een handtas,, want dat snapt bijna iedereen wel. Je kan die bij de Zeeman kopen, maar ook bij Chanel. Wat maakt dan dat je toch een Chanel tas koopt? Vaak is dat gevoel, kwaliteit en het is een pronkstuk. Wat maakt dat je het bij de Zeeman koopt? Omdat dat binnen je budget  past, betaalbaar en het is praktisch, want je had een tas nodig. Zo dien je als klant qua nagels ook te kiezen.
  • Hoe ziet de salon eruit? Is het er schoon? Wordt er gerookt… Het is toch een beetje eng, als je voor het eerst bij iemand binnen stapt , dat snap ik. En superlogisch als je dan van te voren even gaat snuffelen, naar iemand en haar salon. Wat bied ze? Niks mis mee. Doe ik trouwens ook als ik ergens voor het eerst heen ga. Wil toch wel een beetje van te voren wat voor vlees ik in de kuip heb.
  • Doet diegene het Fulltime of parttime? Moet ze er van leven of doet ze het er maar bij? Dat zegt vaak veel over hoe serieus ze hun salon en klant nemen. Is het puur voor de gezelligheid, dan is de kwaliteit over het algemeen minder.  Zorgt het voor haar voor brood op de plank, reken maar van yes dat ze dan haar vak serieus neemt, net als jouw als klant. Tuurlijk zijn er altijd uitzondering daar gelaten. Die doen het er nog naast, maar willen er wel hun vak van maken, maar werken nu nog aan hun vlieguren om beter te worden. En voor sommige zorgt het voor volledig voor inkomen, maar letten ze door tijdsdruk niet meer op de “Puntje van de i”. kan of wil letten.
  • Wat is de reden dat ze ooit begonnen is met haar vak? Kan je dat opleidingscentrum nog vinden op internet? En wat wordt er geschreven over het opleidingscentrum?…..Wat vind ze zelf belangrijk? Heeft ze zelf een slechte ervaring gehad en is ze daardoor intrisiek gemotiveerd. Wat drijft haar…

Het is oké om kritische vragen te stellen😉, want het gaat wel om jouw nagels die je elke dag wel miljoenen keren gebruikt. En als die verpruts zijn, is dat  pijnlijk en berooft je toch van een stuk plezier in het dagelijks leven. Dat was toch niet de bedoeling…

Laat weten of je een waardevol inzicht gehad hebt! zo weet ik ook dat je blog artikelen waardeert en zal ik ze blijven schrijven. 

Dit doe je door een printscreen te maken, of mij te taggen op social media.

Liefs Sabine Mus

Nagelstudio Assen

Wist je dat je online aan afspraak kan inboeken?

https://nagelstudio-assen.salonized.com/bookings/new
Ik heb voor jouw een aantal tips waar je op zou kunnen letten, bij het uitkiezen van een nagelstudio. Dit geld overigens niet alleen voor Assen of Drenthe, maar voor heel Nederland en daarbuiten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen